diumenge, 31 d’octubre del 2010

UNA JORNADA ÈPICA: EL SIT DES DEL VINALOPÓ NOVELDER

Eixida quasi èpica (tenint en compte el globerisme militant dels "tortoreros"). Des de Petrer, a les 8 del matí, en un dia en què el sol no acabava d'eixir, quatre bikers ens deixàrem caure cap a Novelda per la Jau. Al llit de riu Vinalopó sorgeix la fauna esplendorosa: dos conills i una rabosa. Seguim rodant, imparables. Encarem la suau pujada de la Mola. Un tímid sol il·lumina el santuari. De nou, davallem ràpidament al riu. Eixim a l'antiga carretera general. Travessem per passos soterranis l'autovia i la via del tren i ens encarem als col·legials. Des de Vinalopó pujarem al pou del Bitxo del Sit pels Xaparrals. Després del miniescalfament de la Mola, anem a salvar en 20 Km una diferència d'altitud de quasi 700 mts.





Fem un mosset en la Lloma Badà i encarem les exigent rampes de la cara sud-occidental del Sit, és a dir, els Xaparrals. El fresquet del dia ajuda a pujar, certament. Cada un a la seua. En poc més de 45 minuts estem tots a la vora del xiprer en forma d'avet per fer-nos la foto oficial del dia amb la penya del Sol --el Sit-- a la nostra esquena.

Després, la baixada fulgurant en condicions òptimes: asfalt en mal estat i absència de vehicles de motor gràcies a les felices cadenes que tanquen els accessos des de la Xabola al camí de les antenes.

Passada Ferrussa, l'accident d'un biker trenca la placidesa de l'èpica jornada ciclista. Al final tot acaba en un enorme "susto", un quadro aparatosament trencat, una visita a "Urgències" de l'hospital elder, un quants punts a la barbeta, blavures i contusions. Ufff!!

A la setmana que ve ens recuperarem amb una eixida per etapes: Petrer-Jumella-Carava de la Cruz. Tots a les 07:30 h a l'Esplanada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada