dijous, 2 de març del 2023

PER LES ALTURES LLUMINOSES I PEL BLANC CLOT DE CATÍ

Entre setmana alguns tortoreros solem fer eixides d'urgència. Esta, ben hivernal, les dos que n'hem fet han estat espectaculars.
Dimarts de vesprada, amb bon solet, cap a l'ermita de Catí. I d'allí, clavant-nos en el cor de laberint orogràfic meridional, a l'estret d'Agost i, a mitjan camí, cap l'alt del Palomaret, amb unes vistes espectaculars devers  la costa alacantina i la del Baix Vinalopó; també de l'imponent Maigmó i els seus germanets, el Maigmonet i l'alt de Guisop. 

Després, pel racó del Xoli i les Ventetes, a Petrer, on arribàvem a poqueta nit.
Dijous al matí decidírem canviar de plans i baratar Novelda per Catí: hi havia nevat lleugerament i no ens ho podíem perdre.
L'any passat vem veure un Catí enfarinat però només per les muntanyes que l'envolten, i el 2020, en portes de la pandèmia, estiguérem disfrutant de la neu a les faldes del Reconco de Biar.

I només arribar a Catí la neu ens ha rebut amb els seus braços ben oberts. No podem dir que estava tot plenet, no, però el paisatge, amb sol i fred, s'havia vestit d'un blanc esplendorós que el feia molt atractiu.

Poqueta neu però boniqueta. I per a nosaltres, gent de terra poc nevadora, tot un plaer visual, a pesar que el fred corporal ens ha castigat raonablement.

Xe, res que no es resolga amb un bon esmorzaret i un carajillo ben calent!





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada